Crème brûlée met Faux Gras® de GAIA, geconfijte peer en peperkoek

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 25 min + 2 uur in de koelkast
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

Voor de crème

  • 1 potje 125 g Faux Gras, op kamertemperatuur
  • ½ l plantaardige room
  • 3 g kruidenmengeling van rode peperbollen, currypoeder, kaneelpoeder en piment d’Espelette
  • mengeling van 40 g griessuiker en 40g blonde cassonadesuiker

Voor de garnituren

  • 1 Conference peer
  • plantaardige boter
  • 5 cl ahornsiroop
  • 1 sneetje peperkoek
  • aspergescheuten
  • Apple Blossom (Koppert Cress)
  • piment d’Espelette

Bereiding

  • Warm de oven voor op 110°C

Voor de crème

  • Warm de helft van de plantaardige room op met de kruiden tot deze oplossen en neem van het vuur
  • Los er de Faux Gras in op en roer er de rest van de room bij
  • Laat afkoelen op kamertemperatuur
  • Verdeel de crème in gewenste schaaltjes
  • Zet voorzichtig in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten bakken
  • Zet minstens 2 uur in de koelkast
  • Snijd de peer in gelijke schijfjes en stoof aan in wat margarine, werk af met ahornsiroop

Presentatie

  • Bestrooi de crème met de suiker en brand af met uw bunsenbrander tot de perfecte en krokante crème brûlée
  • Werk af met de verschillende garnituren en een beetje piment d’Espelette

(naar een recept van Julie Basset)

Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.