Faux Gras® de GAIA

Dank om aan de eenden en ganzen te denken wanneer u uw feestmenu samenstelt.

Faux Gras® de GAIA is een heerlijk en diervriendelijk alternatief voor foie gras tijdens de feestdagen en voor feestelijke aangelegenheden. Het product is overheerlijk en 100% diervriendelijk. Eenden en ganzen hoeven er niet voor gedwangvoederd te worden en het is een op en top feestelijk product.

Het is zeer betaalbaar en BIO gecertificeerd.

Ingrediënten

Water, gist, kokosvet, aardappelzetmeel, zonnebloemeiwit, champagne (2%), tomatenpuree, zeezout, zonnebloemolie, truffel (1%), specerijen (0,18%) (koriander, kaneel en kruidnagel)


Voedingswaarde per 100g
Energie 1079kJ / 261kcal
Vet 22g
waarvan verzadigd    18,2g
Koolhydraten 9,5g
waarvan suikers 0,5g
Eiwit 4,5g
Vezels 3,4g
Zout 1,4g

De nieuwe Faux Gras® met veenbessen

GAIA's Faux Gras® is voortaan ook verkrijgbaar met veenbessensmaak. Een gastronomische, fruitige en gezond aroma om uw eetlust te prikkelen.

De smaak komt uiteraard op de eerste plaats: deze ronde en donkerrode bes, familie van de bosbes, biedt een stevig en knapperig vruchtvlees en een licht fruitige smaak. Een unieke smaak die goed te combineren valt met andere smaken in de keuken.

Faux Gras® met veenbessen - dat het veganistische label draagt - is voorlopig exclusief verkrijgbaar bij Colruyt.

Ingrediënten

Water, gist, kokosvet, aardappelzetmeel, veenbessen, gedroogd (veenbessen, geconcentreerd appelsap, zonnebloemolie) (5%), zonnebloemproteïne, tomatenpuree, zeezout, zonnebloemolie, truffel, kruiden (koriander, kaneel, kruidnagel).


Voedingswaarde per 100g
Energie 1133kJ / 274kcal
Vet 23g
waarvan verzadigd    18g
Koolhydraten 11g
waarvan suikers 3,0g
Eiwit 4,3g
Vezels 2,7g
Zout 1,4g

Hoe proeven ?

Faux Gras® de GAIA is van nature overheerlijk en kan gewoon op toast worden geproefd, met of zonder (uien)confijt. Faux Gras® de GAIA kan ook een ingrediënt zijn voor een origineel, zoet of hartig recept.

Faux Gras® de GAIA smaakt nog beter als het een paar uur voor gebruik in de koelkast heeft gestaan. Wanneer men Faux Gras® de GAIA in schijfjes wil snijden, is het aanbevolen het potje te openen en Faux Gras® de GAIA te verwijderen met behulp van een serveerring.

Onze zoete en hartige recepten

Waar kan u Faux Gras® de GAIA kopen?

Faux Gras® de GAIA is vanaf het najaar te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biodis, Provinces Bio, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Bio c’Bon, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

In Nederland is Faux Gras® de GAIA ook verkrijgbaar via horeca groothandelaars Bidfood en Natudis (Bio).

Beschikbaar in een verpakking van 125 g. Aanbevolen prijs in België is 3,69 EUR.

FAQ

Het product bevat geen dierlijke ingrediënten. Het is een volledig plantaardig en biologisch product, bestaande uit feestelijke ingrediënten zoals truffel en champagne. De basis bestaat uit gist en plantaardig vet.

Faux Gras® de GAIA wordt koud gegeten, zoals foie gras, op toast bijvoorbeeld en u kan er eventueel naar smaak bv. peper, uienconfijt of frambozenconfituur aan toevoegen. U kan het ook bereiden in originele en gastronomische gerechten. U kan het product wel verwarmen maar niet bakken of braden.

Het geeft uw gerechten een ethische, natuurlijke en biologische toets én is even feestelijk als foie gras. Bovendien is het 100% diervriendelijk.

Het is anders en dat willen we niet veranderen. De verfijnde smaak van Faux Gras® de GAIA staat immers voor respect voor dieren en milieu!

Inderdaad, eenden en ganzen die gedwangvoederd worden, lijden enorm. Daarom is dwangvoederen verboden in heel wat landen.

klik hier voor meer info