Velouté van kastanjes, Faux Gras® de GAIA en champignons

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 35
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 250 g Faux Gras
  • 800 g verse kastanjes
  • 400 g Aziatische of boschampignons
  • 1 ui
  • 1 witte prei
  • Rijstolie
  • 60 cl groentebouillon
  • 20 cl plantaardige room
  • 1 ster steranijs
  • 1 halve eetlepel vierkruidenpoeder
  • Verse oregano
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereiding:

  • Snij de ui fijn.
  • Snij de prei in dunne plakjes.
  • Meng de ui en het preiwit in een steelpan en stoof op een laag vuur met 2 eetlepels rijstolie.
  • Voeg de kastanjes, de steranijs, het vierkruidenpoeder en de peper toe.
  • Giet er de groentebouillon over.
  • Ga door met koken op een laag vuur gedurende 20 minuten.
  • Verwijder de steranijs en meng de soep met de room.
  • Voeg eventueel een beetje bouillon toe als de soep te dik is.

Presentatie:

  • Snijd de champignons doormidden of in vier, afhankelijk van hun grootte.
  • Stoof ze op een hoog vuur met 2 eetlepels rijstolie. Breng op smaak met zout en peper aan het einde van het koken.
  • Snijd de Faux Gras in blokjes.
  • Giet de soep in warme borden.
  • Voeg de champignons en blokjes Faux Gras toe.
  • Breng op smaak met peper en versier met oregano.
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.