Ravioli met Faux Gras® de GAIA met veenbessen, kastanjes en champignons

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 20 min + 10 min baktijd
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 2 grote boterrapen
  • 65 g kastanjes, naturel
  • 100 g Faux Gras® de GAIA met veenbessen
  • 60 g sjalot
  • 80 g bruine Parijse champignons
  • 15 cl groentebouillon
  • Olijfolie
  • Enkele plukjes kervel
  • 8 takjes moeraskers
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes dille
  • Zout, zwarte peper

Bereiding

  • Snipper de sjalot fijn. Snijd de champignons en de kastanjes apart in kleine blokjes. Stoof de sjalot aan in twee eetlepels olijfolie, zonder hem te laten verkleuren. Voeg de champignons toe en laat ze nog 5 minuten bakken op een hoog vuur. Voeg daarna de kastanjes toe. Meng goed en haal de pot van het vuur. Snijd de Faux Gras® de GAIA in blokjes en voeg ze toe. Kruid met peper en zout.
  • Doe de erg warme groentebouillon, de kruiden en de olie in de blender. Kruid met peper en mix. Houd de emulsie au bain-marie warm.
  • Schil de rapen. Snijd er 24 dunne plakjes van met behulp van een mandoline. Kook ze 5 minuten in water. Haal de plakjes daarna voorzichtig uit het water.
  • Leg twaalf plakjes raap op een warm bord. Leg in het midden van elk plakje een theelepel van de Faux Gras® de GAIA-vulling en dek af met een ander plakje. Verdeel de ravioli over warme borden en werk het gerecht af met de kruidenemulsie. Garneer met wat moeraskers. Serveer.
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.