Maki van Faux Gras® de GAIA met veenbessen

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 20 min + baktijd 15 min
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 25 cl water
  • 10 cl rijstazijn
  • 5 g suiker
  • 80 g rauwe rode biet
  • 100 g rauwe knolselder
  • 60 g paarse wortelen
  • 1,5 doosje Faux Gras met veenbessen
  • 4 bladeren nori (zeewier)
  • Garnituur: wasabi, gemarineerde gember, sojasaus, geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

  • Spoel de rijst drie keer in koud water. Laat hem uitlekken. Doe de rijst in een schotel, zet hem onder water en laat hem 10 minuten wellen zonder erin te roeren. Giet de rijst af en doe hem in een kookpot met evenveel water. Dek af. Breng het water aan de kook en laat de rijst 3 minuten sudderen. Zet het vuur lager en laat de rijst nog 15 minuten garen. Zet het vuur vervolgens uit en laat de rijst nog 10 minuten zwellen. Spreid de rijst daarna uit over een schotel.
  • Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout. Zodra de suiker en het zout opgelost zijn, giet u dit mengsel over de rijst. Roer voorzichtig om met behulp van een spatel. Laat de rijst een paar minuten afkoelen tot op kamertemperatuur. Dek hem af met een vochtige doek tot u de sushi gaat rollen.
  • Schil de groenten en snijd ze in dunne staafjes. Snijd de Faux Gras® de GAIA in reepjes van 1/2 cm dik.
  • Leg een blaadje zeewier met de glanzende kant naar boven op een bamboematje. Maak uw handen nat met een mengsel van water en rijstazijn. Leg wat gekookte rijst op de nori en spreid hem snel en gelijkmatig uit. Druk de rijst lichtjes aan. Laat een strook van 2 cm vrij. Leg enkele groentestaafjes en Faux Gras® de GAIA-reepjes op het onderste deel van het zeewier. Rol het bamboematje op en druk daarbij alle ingrediënten goed aan. Rol de sushi op tot de rol volledig afgesloten is. Neem het matje weg. Snijd de rol doormidden en snijd elke helft daarna in vier. Serveer met wasabi, sojasaus en gemarineerde gember.
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.