Geroosterde prei met saus van Faux Gras® de GAIA met veenbessen

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 20 min + baktijd 10 min
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 4 stengels prei
  • 125 g Faux Gras® de GAIA met veenbessen
  • 15 cl plantaardige room
  • Plukjes kervel als garnituur
  • Olijfolie
  • Zout, zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant en de groene bovenkant van de prei. Houd het groen van de prei bij voor een andere bereiding. Spoel de prei onder koud water. Dep de prei droog.
  • Stoom de prei 10 minuten. Leg de prei in één laagje op een met vetvrij papier beklede bakplaat. Giet er rijkelijk olijfolie over en kruid met peper en zout. Bak de prei 20 minuten in de oven. Controleer af en toe of de prei al gaar is en draai hem halverwege de baktijd om.
  • Mix de Faux Gras® de GAIA met de plantaardige room.
  • Leg de preistengels op een bord. Werk af met de Faux Gras® de GAIA saus. Garneer met de kervel en serveer.
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.