Vol-au-vent met kastanjes, champignons en Faux Gras®de GAIA met veenbessen

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 20 min + 25 min baktijd
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 g champignons (shiitakes en kleine oesterzwammen)
  • 2 doosjes Faux Gras® de GAIA met veenbessen
  • 60 g kastanjes, naturel
  • 200 g pastinaak
  • 300 g zijdentofu
  • 15 cl plantaardige bouillon
  • 1 sjalot
  • 1 snuifje kurkuma
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes platte peterselie
  • Olijfolie
  • Zout, zwarte peper

Bereiding

  • Doe de zijdentofu, de kurkuma en de plantaardige bouillon in een blender en mix tot een homogene crème.
  • Snijd met behulp van een vormpje vier mooie cirkels uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven (op 180 °C). Het bladerdeeg moet goudbruin zijn.
  • Schil de pastinaken. Snijd ze in grote blokjes en kook ze in water. Laat de pastinaak uitlekken.
  • Snipper de sjalot fijn. Stoof de sjalot samen met de tijm 5 minuten aan in één eetlepel olijfolie, zonder hem te laten verkleuren. Voeg de doormidden gesneden champignons toe en laat ze nog 3 minuten bakken op een hoog vuur. Snijd de kastanjes in kwartjes en voeg ze toe. Giet er de saus op basis van zijdentofu bij en voeg een laurierblaadje toe. Kruid met peper. Zet het vuur zachter en laat nog 8 minuten garen. Kruid daarna naar smaak.
  • Serveer de bereiding op een bord. Voeg de blokjes Faux Gras en het bladerdeeg toe. Garneer met wat peterselie.
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.