Faux Gras® de GAIA wint internationale award ‘Best Meat Alternative’

Op 4 november 2021 werd de Faux Gras® de GAIA bekroond met de internationale award voor ‘Best Meat Alternative’. Deze award werd uitgereikt door het V-Label, het Europese kwaliteitskeurmerk voor vegan en vegetarische producten.

GAIA-directeur Ann De Greef nam de trofee trots in ontvangst tijdens de virtueel georganiseerde ceremonie. “Toen we een 100% plantaardig en diervriendelijk alternatief voor foie gras op de markt brachten, leek dat een gek idee. Maar intussen verkopen we meer dan een half miljoen potjes per jaar. En dat vooral in hét land van de foie gras, Frankrijk, maar ook in Nederland, Spanje en Zwitserland.”“GAIA bedankt de organisatoren van deze competitie, maar beter dan welke award ook, is natuurlijk de gedachte dat we met Faux Gras® de GAIA al heel veel eenden en ganzen het wrede dwangvoederen bespaard hebben”, verwoordt De Greef het.

Met truffel en champagne

Tijdens de ceremonie reikte het V-Label een award uit in negen verschillende categorieën, waarvoor in totaal 577 inzendingen binnenliepen uit 36 landen. In de categorie ‘Best Meat Alternative’ was GAIA dus de allerbeste, met een op en top feestelijk product waarin ook truffel en champagne zit. Voor de fijnproevers dus, en toch niet duur.

“Geen enkele markt is op dit moment zo dynamisch als die van de plantaardige producten. Dat zien we aan de vele inzendingen en het toenemend gebruik van het V-Label”, aldus Renato Pichler, de Zwitserse ceo van V-Label GmbH. “Met onze internationale awards willen wij de beste producten op de markt erkennen en ze meer bekendheid geven.”

De jury bestond uit vijftien senior leaders uit de sector, de media en ngo’s. Samen evalueerden zij nauwkeurig de inzendingen, maar er was ook een stemming door het publiek. Daar werd massaal gevolg aan gegeven: maar liefst 42.856 stemmen werden uitgebracht.

De geldprijs die verbonden is aan de mooie overwinning van GAIA, wordt integraal geschonken aan Animaux en péril, een Belgisch opvangcentrum voor landbouwdieren.

Bestellen: https://shop.gaia.be/Faux-Gras-de-GAIA-classic-p227985244

V-Label: https://www.v-label.eu