Ellen Van Gool: Bladerdeeghapje met Faux Gras, hazelnoot en veenbessenconfituur

 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 potje faux gras
  • 4tl veenbessenconfituur
  • 10 hazelnoten
  • 1 ei

Bereiding

Hak de hazelnoten fijn met een hakmes.

Rol het vel bladerdeeg uit en steek met een grote serveerring of een kommetje er 4 rondjes uit (diameter ongeveer 20cm).

Smeer elk rondje in met een theelepel van de faux gras, en leg daarbovenop een theelepel veenbessenconfituur. Werk af met wat van de gehakte hazelnoten.

Plooi de zijkanten naar boven en zorg dat het pakketje bovenaan aansluit en dicht is.

Steek eventueel met een figuurtje een decoratiestukje uit het restje bladerdeeg. Leg dit op de sluiting van het pakketje om het mooi af te werken.

Klop het ei los met een theelepel water en bestrijk hiermee alle pakketjes.

Bak ze in de oven voor 13-15 minuten tot ze goudbruin zien. Laat even afkoelen en serveer meteen.