Ellen Charlotte Marie: Feestelijk opgevulde pompoen

 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 middelgrote butternut pompoen

Gekookte quinoa voor 4 personen

1 rode ui in ringen

1 teentje look

Olijfolie

P&z

½ koffielepel curcuma

2 stevige peren in partjes

2 eetlepels granaatappelpitjes

250 g gemengde champions

4 stronken witloof fijngesneden

Enkele takjes rozemarijn

1 el kokosolie

 

Bereiding

Voorverwarm de oven. Snij de pompoen doormidden, haal de pitjes eruit en leg ze met de schil naar onder in een ovenschaal. Doe er olijfolie, peper en zout op. Leg de takjes rozemarijn erbij. Bak 40 tot 50 min op 175°C.

Bak de ui met look in een beetje olijfolie, na enkele minuten, voeg je de champions toe en de witloof. Blijf roeren en kruid met p & z en curcuma. Haal na enkele minuten roerbakken de pan van het vuur en meng de quinoa eronder.

Haal de pompoen uit de oven en snij er de rest van de pompoen er voorzichtig uit, snij in blokjes en voeg bij de quinoamix.

Vul de pompoenhelften met de quinoamix en zet nog 5 minuten in de oven.

Bak ondertussen de peertjes goudbruin in een beetje kokosolie.

Top de pompoenhelften met enkele schijfjes faux gras, granaatappelpitjes en de gebakken peer.