Tofu ‘Rossini’ met Faux Gras® de GAIA

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 45 min
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 4 tofu steaks van telkens 150 g in vorm gesneden
  • 2 potjes 125 g Faux Gras, op kamertemperatuur
  • 4 sneetjes ontkorst boeren- of speltbrood
  • 3 cl olijfolie
  • 8 truffelschilfers
  • 400 g groene mini-asperges

Voor de saus

  • 1 klein glaasje Madeira wijn (5 cl)
  • 100 g plantaardige boter
  • maïzena
  • zeezout

Voor de puree van aardpeer

  • 800 g aardpeer
  • 5 l groentebouillon
  • enkele steeltjes tijm
  • 50 g plantaardige boter
  • een scheut notenolie
  • geraspte muskaatnoot
  • peper en zeezout

Bereiding

  • Schil de aardpeer en laat samen met de tijmtakjes gaar koken in een grote hoeveelheid groentebouillon
  • Giet af (bewaar het kookvocht) en pureer met wat notenolie, plantaardige boter en voeg vers geraspte muskaatnoot toe
  • Breng op smaak met peper en zeezout
  • Kook de asperges beetgaar in ruim kokend water en laat schrikken in ijswater om de groene kleur te behouden
  • Verwijder de Faux Gras met een serveerring uit de verpakking en snijd middendoor
  • Neem 4 sneetjes boeren- of speltbrood en zorg dat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de tofu steak
  • Bak ze krokant in een pan met een beetje plantaardige boter en draai regelmatig om totdat ze een mooie gouden kleur hebben
  • Bak de 4 tofu steaks in een pan in hete olijfolie, kruid met zeezout en peper
  • Laat beide zijden mooi goudbruin bakken
  • Haal de steaks uit de pan en bedek ze met aluminiumfolie om ze warm te houden
  • Deglaceer de pan met de Madeira wijn
  • Giet er 4 dl kookvocht van de aardpeer bij en laat inkoken
  • Werk af met plantaardige boter om de saus smeuïger te maken
  • Indien de saus niet stevig genoeg is, voeg wat in water opgeloste maïzena toe
  • Breng op smaak

Presentatie

  • Schik de krokante toast op een bord
  • Daarop komt de warme tofu steak met een plakje Faux Gras
  • Werk het geheel af met truffelschilfers
  • Schik daarbij 2 schepjes aardpeer
  • Verdeel wat Madeira saus over en rond de tofu steak en het brood
  • Warm de asperges op en schik ze mooi naast de tofu steak
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.