Carpaccio van geconfijte venkel, pompelmoes en Faux Gras® de GAIA

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd : 25 min
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 1 potje 125 g Faux Gras, gekoeld
  • 100 g beetgaar gekookte boterbonen (of sperzieboontjes)
  • 1 pompelmoes ‘a vif’ in partjes
  • 50 g amandelnoten geroosterd en grof gehakt
  • venkelpluimpjes
  • eetbare bloempjes

Voor de venkelconfijt

  • 1 grote venkel 500 g
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 dl olijfolie
  • sap en zeste van 1 pompelmoes

Bereiding

  • Konfijt de venkel: snijd deze met een mandoline in heel fijne plakjes
  • Warm de bouillon met de olijfolie en het pompelmoessap en kook er de venkel in gaar
  • Snijd de boterbonen in gelijke stukjes
  • Snijd de Faux Gras met een warm mes in dunne plakjes
  • Tip: zet de Faux Gras een halfuurtje op voorhand in de diepvries

Presentatie

  • Presenteer de venkel als carpaccio, lepel er wat kookvocht over
  • Schik daarop de pompelmoespartjes, de amandelnoten en venkelpluimpjes
  • Werk af met Faux Gras en de bloempjes
  • Rasp er wat zeste van pompelmoes over
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.