Walnotentaart met Faux Gras® de GAIA en amandelen

  • Voor 6 personen
  • Bereidingstijd : 25
  • Moeilijkheidsgraad :

Ingrediënten

  • 200 g Faux Gras
  • 300 g patisseriemeel
  • 230 g koud water
  • 70 g rietsuikerpoeder
  • ½ theelepel anijszaad
  • 130 g amandelvlokken
  • Olijfolie
  • 400 g butternutpompoen
  • 4 gedroogde vijgen
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder

Bereiding

  • Verwijder ¼ van de sinaasappelschil met een groenteschiller. Plaats de sinaasappelschil met het anijszaad, het water en 30 g suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken op een laag vuur. Filter. Giet de bloem in een holle schaal, giet het kokend water over de bloem en meng snel. Vorm een bal en laat het even rusten.
  • Schil de butternut. Snijd het vruchtvlees in dunne sneetjes.
  • Snijd de Faux Gras in reepjes. Snijd de vijgen in dunne plakjes.
  • Verdeel het deeg in twee en plaats de dunne velletjes deeg over bakpapier.
  • Leg een deel van het deeg op een bakplaat (met het bakpapier eronder).
  • Verdeel de stukjes butternut, Faux Fras, vijg en 70 g amandelen over het deeg. Bestrooi met een beetje kaneel. Plaats het andere deel van het deeg op het mengsel.
  • Bestrooi met de overschot van suiker en plaats 25 minuten in een oven van 180°.
Deze pagina delen :  |

Waar kan ik Faux Gras® kopen?

Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.

In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.

Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.