Structuren van bloemkool en Faux Gras® de GAIA
- Voor 4 personen
- Bereidingstijd : 30 min + 3 uur in de koelkast
- Moeilijkheidsgraad :
Ingrediënten
- 12 schijfjes Faux Gras van 20 g (2 potjes), gekoeld
- 100 g bloemkoolroosjes fijngehakt
- bloedzurkelblaadjes
- salieblaadjes
- rozemarijnblaadjes
- 1 dl olijfolie
- 1 foccacia broodje
Voor de gebakken bloemkool
- 4 grote bloemkoolroosjes in schijfjes van 3 mm
- 1 dl olijfolie
- grof zeezout
Voor de mousse
- 700 g bloemkool
- 2 salieblaadjes
- 5 dl groentebouillon
- 3 cl olijfolie
- 1 g currypoeder
- zwarte peper van de molen
Voor de bavarois
- 1 dl sojamelk
- 2 g agar agar poeder
- 300 g bloemkoolmousse
- 1 dl licht opgeklopte sojaroom
Bereiding
- Snijd het broodje in fijne reepjes en gril krokant
Voor de gebakken bloemkool
- Warm de olijfolie heet en bak er de bloemkoolschijfjes in aan
- Laat uitlekken op een keukendoek en kruid met zeezout
Voor de bavarois
- Laat de sojamelk opkoken en roer er de agar agar onder
- Laat kort doorkoken
- Neem van het vuur en roer er de bloemkoolmousse onder
- Laat afkoelen
- Spatel de sojaroom er onder en giet in bepeperde vormpjes
- Zet minstens 3 uur in de koelkast
Voor de mousse
- Kook de bloemkool gaar in bouillon met salie
- Giet af en mix de bloemkool glad met de olie en de kruiden
- Voeg indien nodig wat kookvocht toe, maar maak de mousse niet te vloeibaar
- Gebruik de helft voor de bavarois, laat de rest afkoelen
Presentatie
- Presenteer de bavarois met daarbij 2 lepeltjes mousse
- Schik daarbij de Faux Gras schijfjes, de gebakken bloemkoolroosjes en broodreepjes
- Werk af met krokant van bloemkool, de verse kruiden, wat zwarte peper en enkele druppels olijfolie
Waar kan ik Faux Gras® kopen?
Faux Gras® de GAIA is in België te koop bij Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in talrijke natuurvoedingswinkels.In Frankrijk kunnen kleinhandelaars en consumenten terecht bij Relais Vert, Biocoop, La Vie Claire, Eau Vive, Naturalia, Bio & Nature, Greenweez en Nos Meilleures Courses.
Beschikbaar in een verpakking van 125g voor de classic en veenbessen en in grote verpakking van 1kg voor de terrine met champignons.