Marta Majewska: Mini speculaaskruiden burgers met Faux Gras en Chutney

Recept voor 12 broodjes

Ingrediënten

2 eetlepels vegan boter, gesmolten

1eetlepelrietsuiker

1/2 theelepel zout

7 g instaat gist (zakje)

250 gbloem

120 ml warm amandelmelk

60 ml warm water

1 el speculaaskruiden

4 pakjes Faux Gras

100 g mango chutney

3 el radijsscheuten

Bereiding

Doe gist, suiker en zout in een mengkom van een mixer. Voeg de warme water en amandelmelk toe. Meng alles goed samen. Voeg de gesmolten vegan boter en speculaaskruiden toe en zeef de bloem erin. Meng alles goed samen gedurende 10 minuten met de kneedhaak van de mixer.

Doe het deeg op een met metbloem bestoven weekbladen kneed het tot het glad en elastisch is. Laat het deeg op een warme plaats 30 minuten rijzen in een met folie bedekte kom.

Verdeel het deeg in 12 kleine balletjes, zet ze op een ingevette schaal en laat ze nog 30 minuten op een warme plaats rijzen.

Verwarm de oven voor op 180° C. Bak de broodjes gedurende 20 minuten. Laat afkoelen.

Steek mooie rondjes uit de Faux Gras met een rond uitsteekvormpje.

Snij broodjes doormidden. Leg er op de onderkant van elk broodje een rondje Faux Gras op. Lepel er wat mango chutney op en werk af met radijsscheuten. Leg er de bovenkant van het broodje op.